13. marraskuuta 2010

Viisumi Peruun

Suomalaisten ei tarvitse hakea erikseen viisumia Peruun vaan turistiviisumin saa tullivirkailijoilta maahan saapuessa. Turistiviisumin saa korkeintaan kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan vaikka yleensä virkailijat kirjaavat viisumiin ainoastaan 90 päivän oleskeluajan.

Jos tarkoitus on viipyä turistina Perussa yli kolme kuukautta, kannattaa tullivirkailijalta pyytää täysi kuuden kuukauden oleskelulupa maahan saapuessa. Perussa lahjusten antaminen virkailijoille ja poliiseille on hyvin yleistä ja on mahdollista että jotkut virkailijat pyytävät maksua (= lahjusta) viisumiajan pidentämisestä. Turistiviisumi on kuitenkin ilmainen eikä siitä tulisi maksaa mitään.

Turistiviisumia ei voi uusia eikä siihen ole mahdollista saada lisäaikaa maassa ollessa. Uuden turistiviisumin saa ainoastaan kun poistuu maasta ja palaa takaisin tullin kautta. Jos oleskelee Perussa kauemmin kuin viisumiin merkittyyn päivään, selviää tilanteesta yleensä maksamalla sakkomaksun viisumin ylimenneistä päivistä. Sakkomaksu maksetaan maasta poistuessa.

Tällä hetkellä kuuden kuukauden turistiviisumin saa saapuessa Peruun lentoteitse. Maateitse saapuessa myönnetään korkeintaan 90 päivän turistiviisumi.

Lisätietoa viisumeista, oleskelu- ja työluvista saa Perun DIGEMIN:ltä (Dirección General de Migraciones y Naturalización) osoitteesta: http://www.digemin.gob.pe/


Tässä tekstissä kerrotaan ainoastaan yleisiä ohjeita maahantuloon liittyen. Tarkempaa tietoa lakisäädöksistä- ja muutoksista saa ottamalla yhteyttä Perun viranomaisiin (DIGEMIN).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti