1. joulukuuta 2010

Tunnetuimmat perulaiset julkkikset

Benjamin Bratt

Benjamin Bratt ja Julia Roberts.
Kuva: Vanity Fair,
kuvaaja Herb Ritts.
Kaliforniassa, Yhdysvalloissa, syntyneen Benjamin Brattin sukujuuret johtavat Peruun, sillä näyttelijänä tunnetun miehen äiti on perulainen.

Vuonna 1963 syntyneen näyttelijän äiti on kotoisin Limasta, Perusta, ja hän muutti Yhdysvaltoihin 14-vuotiaana. Näyttelijän isä on amerikkalainen. Benjamin Brattin vanhemmat erosivat Benjaminin ollessa 5-vuotias.

Benjamin Bratt on tunnetuin Kova Laki (Law & Order) sarjasta, jossa hän näytteli etsivää vuosina 1995-1999. Bratt on näytellyt myös mm. Madonnan kanssa elokuvassa The Next Best Thing vuonna 2001 sekä Sandra Bullockin kanssa elokuvassa Miss Congeniality vuonna 2000.

Benjamin Bratt on tunnettu lisäksi Julia Robertsin entisenä poikaystävänä. Parin neljän vuoden seurustelu päättyi eroon vuonna 2001.

  
Mario Vargas Llosa


Mario Vargas Llosa on perulainen kirjailija, toimittaja ja politiikko. Vargas Llosa on yksi Etelä-Amerikan merkittävimmistä romaanikirjailijoista sekä aikansa parhaimmista kirjailijoista.

Mario Vargas Llosa voitti kirjallisuuden Nobel palkinnon vuonna 2010. Hän on kirjoittanut yli 30 teosta, joista tällä hetkellä 11 kappaletta on suomennettu. Listauksen Vargas Llosan suomennetuista teoksista löydät klikkaamalla tätä linkkiä.


Kuva: ABC / Mario Perez
Henry Ian Cusick 

Perun rannikkoseudulla, Trujillo kaupungissa, syntynyt Henry Ian Cusick on tunnetuin roolihahmostaan televisiosarjassa Lost, jossa mies näytteli vuosina 2005-2010.

Cusickin äiti on perulainen ja isä skottilainen. Perhe muutti Perusta Espanjaan kun Henry oli 2-vuotias.
 
Henry Ian Cusick on näytellyt lisäksi mm. televisiosarjassa 24, Kova Laki sekä lukuisissa teatterinäytelmissä. Tällä hetkellä Cusick on naimisissa ja kolmen lapsen isä.


Gastón Acurio

Gastón Acurio on perulainen huippukokki, joka omistaa lukuisia ravintoloita eri maissa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja ja ollut mukana toteuttamassa ruoanlaittoon liittyviä televisio-ohjelmia.

Acurio on tunnettu perulaisen ruokakulttuurin edistäjänä, jonka tavoitteena on tarjota tyypillisiä perulaisia ruokia modernilla tavalla. Acurio on opiskellut ruanlaittoa Perun lisäksi mm. Espanjassa.

Gastón Acurion kirjoittama kirja "500 vuotta fuusiota" (500 años de fusión)
voitti vuoden parhaan keittokirjan palkinnon vuonna 2009. Palkinnon myönsi Gourmand World Cookbook Awards.

"500 años de fusión", vuoden 2009 paras keittokirja. Lue lisää Gastón Acuriosta ja perulaisesta ruokakulttuurista osoitteesta: http://www.portfolio.com/culture-lifestyle/culture-inc/food-drink/2008/11/07/Superchef-Gastn-Acurio/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti