Perulaisten ehdoton suosikkidrinkki on Pisco Sour. Pisco brandy on perulainen kansallisjuoma, joka on myös naapurimaan Chilen kansallisjuoma. Kumpikin maa kertoo Piscon olevan heidän kehittelemä ja juoman alkuperästä kiistellään edelleen.
Pisco Sourin tekemiseen tarvitaan Pisco brandyä, limemehua, siirappia (Jarabe de Goma), jäitä sekä kananmunan valkuainen. Halutessa juoman päälle voi ripotella hieman kanelia.
Pisco Sour |
Pisco Sourin tekemiseen tarvitaan Pisco brandyä, limemehua, siirappia (Jarabe de Goma), jäitä sekä kananmunan valkuainen. Halutessa juoman päälle voi ripotella hieman kanelia.
Perinteinen ohje on 3-2-1;
3 osaa Pisco brandyä
2 osaa Jarabe de Gomaa (siirappia)
1 osa limestä puristettua mehua
1 kananmunan valkuainen
Jäitä
Kaikki ainekset mitataan tehosekoittimeen ja sekoitetaan hetki kunnes jäät ovat murskaantuneet. Juoma kaadetaan laseihin ja halutessa päälle ripotellaan kaneli.
Salud!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti